Ваш кошик порожній!
Кошик

Принцип роботи маслобійки


Маслобойка для вершкового масла працює за простим принципом. При збиванні мембрани, що оточують молочні жири, руйнуються. При зчепленні між собою жири утворюють грудки, які просто відокремлюються від сколотин. При використанні спеціального обладнання маса виходить однорідною, бульбашок повітря в ній практично немає.

Щоб отримати якісне, натуральне масло, краще брати вершки не з магазину, а виготовлені в сепараторі з фермерського молока. Їх склад більш натуральний, а запах більш насичений, ніж у продукції, отриманої з покупного пастеризованого молока, яке піддалося декільком очисткам.

Якщо перед збивання вершки будуть лежати кілька днів, необхідна їх пастеризація, при якій руйнується кишкова паличка, лістеріоз, туберкульозна бацила. Пастеризація вершків виконується наступним чином:

посуд з вершками встановлюється на розсікач полум'я для газової плити;

продукт нагрівається до 75-85 ° С при постійному помішуванні;

через 30 секунд після зняття з вогню потрібно накрити посуд і відправити на 5-7 годин в місце з температурою 4-7 ° С, це може бути холодильник або льох.

Якість пастеризації залежить від температури і регулярного помішування, за якими потрібно уважно стежити. Щоб вершки не втратили аромат, краще робити це в закритому посуді. Краще збивати вершки, температура яких становить 13-15 ° С. Для того, щоб їх підігріти до цих показників, можна використовувати таз з теплою водою. Посуд з продуктом відправляють в нього на 5 хвилин, помішуючи вершки.


Електричні маслобійки

Більш ефективні електричні олійниці, купити їх можна для приготування вершкового масла для особистого вживання або на продаж. Продуктивність побутових моделей - від 2 до 15 л / год. Промислові можуть переробляти від 50 л / год і більше. Пристрої компактні, легкі, що спрощує їх експлуатацію, а також зберігання.

Корпус може бути виконаний з нержавіючої харчової сталі, алюмінію або поліпропілену. Нержавіюча сталь стійка до корозії, критичних температур, довговічна. Алюмінієва поверхня - зносостійка, антикорозійна, сумісна з харчовими продуктами. Поліпропілен також міцний матеріал, за ним легко доглядати. При виборі техніки рекомендується враховувати обсяг майбутніх робіт. Для приготування масла на сім'ю підійдуть олійниці з поліпропілену. Якщо ви хочете збивати великі обсяги продукту на продаж, краще вибрати обладнання з нержавіючого металу, здатне прослужити тривалий строк, що не деформуючись і не втрачаючи своїх технічних характеристик.

Електричні працюють від стандартної розетки 220 В. Досить підключити техніку до мережі, і вона готова до роботи.


Ручні маслобійки

Прості, зручні у використанні пристрої являють собою герметичну ємність, яка складається з декількох секцій. Продуктивність таких моделей в рази менше, ніж електричних, тому частіше вони використовуються в домашніх умовах для приготування невеликих обсягів масла для особистого вживання.

Олійниці оснащені механізмом з ручкою, що обертається, що приводить міксер в рух. Ручна маслобойка може бути пластикової, алюмінієвої або виготовленої з нержавіючої харчової сталі. При її експлуатації не витрачається електроенергія, що робить такі моделі більш економними, але необхідний ручна праця, тому для отримання великих обсягів масла вона не підходить.


Експлуатація електричної олійниці

Маслобойка - електрична техніка, робота з якої не вимагає особливих зусиль:

Перед застосуванням рекомендується протерти завантажувальний бак зсередини.

У ємність потрібно залити вершки або сметану, якщо продукт дуже жирний і густий, можна додати молоко, щоб домогтися необхідної консистенції.

Краще заповнювати бак не більш, ніж на ⅔ від заявленого обсягу моделі.

Після закриття апарат включається. Переробка продукту займає від 8 до 30 хвилин, в залежності від жирності вершків.

Потрібно стежити за процесом і при збиванні "масляного зерна" в щільні грудки вимикати обладнання.

Рідина, яка залишилася після збивання масла - пахта, зливається через сито. На ній можна смажити млинці, оладки та ін.

Отриманий шматок масла рекомендується покласти в сито і дати пахте повністю стекти.

Готовий продукт промивається холодною водою. Можна руками вичавити залишки сколотин і повітряні бульбашки.


Догляд за маслобійкою

Грамотний догляд продовжує життя техніки. При її використанні рекомендується дотримуватися простих правил:

коли робота завершена, апарат відключається від розетки;

маслобійку потрібно протирати зовні спочатку вологою, а потім сухою ганчіркою;

користуватися миючими засобами або паром під тиском при чищенні обладнання не можна;

якщо в процесі збивання масла пристрій почало працювати некоректно, потрібно вимкнути його за допомогою кнопки і витягнути кабель з розетки;

не можна надовго залишати в ємності сколотини;

після використання апарат промивається чистою водою, температура якої становить 80-100 ° С;

пропелер рекомендується витягувати і промивати после кожного використання.

Під час роботи обладнання краще поставити на рівну поверхню. Важливо уникати його розміщення біля легкозаймистих приладів




Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
Категорії