Ваш кошик порожній!
Кошик



М'ясні напівфабрикати завжди користуються великим попитом. Завдяки швидкому приготуванню це альтернатива дорогому ресторанному меню та підмога на домашній кухні. Ці вироби легкі та швидкі у виготовленні. Тому це дуже вигідний бізнес, що постійно приноситиме дохід.  

Що таке м'ясні напівфабрикати?

Це порційні продукти, які отримують із подрібненої м'ясної сировини з різними приправами. Розрізняють натуральні, рубані напівфабрикати, пельмені, вареники. Також часто зустрічається класифікація за видом м'яса, що використовується: 

  • свинячі,
  • яловичі, 
  • баранячі, 
  • із м'яса кролика та птиці (курка, індик, качка).

За термічним станом вони можуть бути охолоджені та заморожені. Також експерти поділяють ринок охолоджених напівфабрикатів на два окремі сегменти - натуральні та перероблені продукти. 

Натуральні напівфабрикати поділяються:

  • крупношматкові, 
  • м'ясо-кісткові, 
  • дрібношматкові, 
  • порційні, 
  • замариновані, 
  • набори (для шашлику, для супу), 
  • биточки, 
  • фрикадельки,
  • котлети, 
  • голубці,
  • фарширований перець тощо. 

Технологія виготовлення напівфабрикатів 

У якості основної сировини для приготування рубаних напівфабрикатів використовуються м'язи тварин, які містять грубу і жорстку сполучну тканину: лопаткові, шийні та стегнові. Для їх зберігання використовуються шафи для дозрівання м'яса.

Спочатку заморожена м'ясна сировина у вигляді блоків подрібнюється на дробарці. Іноді для приготування фаршу використовується м'ясо механічного обвалу, яке готується на м'ясо-кістковому сепараторі. Потім до нього додають сіль, попередньо охолоджену воду, спеції, яйця та інші добавки. Усе це ретельно перемішується в однорідну масу за допомогою фаршемішалки. Із готового фаршу формують напівфабрикати з певною вагою кожної порції за допомогою шнекової або роторної системи формування виробів. Після цього напівфабрикати викладаються на стрічку транспортера. Потім у залежності від рецептури продукція направляється або в апарат для рідкого та сухого панірування. Готові напівфабрикати транспортуються в камеру шокової заморозки.

Покрокове відкриття цеху з виробництва м'ясних напівфабрикатів 

  1. Вивчіть кон'юнктуру ринку. Визначте наявних у вашому місті постачальників сировини і можливий збут готової продукції. Самостійно або за допомогою експертів розробити бізнес-план. Порівняйте умови, які пропонують постачальники сировини, і виберіть оптимальний варіант.
  2. Орендуйте необхідне приміщення із врахуванням всіх необхідних санітарно-гігієнічних вимог та питання пожежної безпеки. Якщо наглядові органи визнають умови праці відповідними, ви отримуєте дозвіл на роботу.
  3. Закупіть необхідне обладнання з урахуванням можливості збуту продукції. Починати краще з невеликих обсягів продукту, оскільки можуть виникнути труднощі з реалізацією. Ви можете вибрати повністю обладнану технологічну лінію для виробництва невеликих партій напівфабрикатів. Підберіть всю необхідну нормативно-технічну документацію, особливо якщо ви займаєтеся м'ясними продуктами. Потім узгодьте умови виробництва-станції та пройдіть процес сертифікації.
  4. Найміть персонал. Кожен працівник повинен мати санітарну книжку і щороку проходити медичний огляд за рахунок підприємства.
  5. Знайдіть постачальників сировини. Краще, якщо її виробники будуть поруч. Щоб зменшити витрати на транспортування, цех із виробництва м'ясних напівфабрикатів доцільно розміщувати поблизу забійного цеху.
  6. Подбайте про упаковку. У ній повинні бути вказані: назва компанії, продукт, дата і час виготовлення, термін придатності. Якщо ви припускаєте, що автоматика - це лише частина процесу, і, наприклад, формування або упаковка товару буде здійснюватися вручну, можна купувати тільки ті пристрої, які потрібні.
  7. Знадіть місце продажу, хоча краще домовитися заздалегідь. Це можуть бути невеликі магазини, супермаркети, ринки.

Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре