Як вибрати сепаратор?
Сепаратор - незамінний прилад, якщо ви займаєтеся молочним господарством. З ним у вас завжди буде не тільки свіже молоко, але також і натуральні вершки, сметана, домашнє масло, сир і багато чого іншого.
Головна робоча частина сепаратора - це центрифуга. Саме в ній відбувається відділення легких жирів від білкової частини.
Сепаратор - незамінний прилад, якщо ви займаєтеся молочним господарством. З ним у вас завжди буде не тільки свіже молоко, але також і натуральні вершки, сметана, домашнє масло, сир і багато чого іншого.
Головна робоча частина сепаратора - це центрифуга. Саме в ній відбувається відділення легких жирів від білкової частини. Відбувається це під дією відцентрової сили і гравітації. На виході виходять жирні густі вершки і обрат, або по-простому знежирене молоко.
З сепаратором набагато спрощується отримання продуктів переробки, що не тільки урізноманітнює ваш раціон, але і спростить завдання зі зберіганням молока.
Класифікація сепараторів
Всі подібні прилади мають подібний пристрій, але при цьому можуть сильно відрізнятися один від одного.
Сепаратори відрізняються:
за типом приводу (бувають електричні і ручні);
матеріалом виготовлення тарілок і їх кількості;
обсягом переробляється молока (побутові моделі переробляють до 50-100 літрів на годину, в залежності від приводу);
функціоналу (очисні, слівкоотделітельние, сепаратори-олійниці).
При його виборі в першу чергу потрібно визначитися з типом приводу.
електричні сепаратори
Електропривод істотно спрощує і прискорює переробку молока. Недоліками цього типу є високий рівень шуму і дорожнеча в порівнянні з ручними моделями.
Але плюсів у сепараторів з електроприводом набагато більше. В першу чергу вони мають підвищену продуктивність. За годину один пристрій здатне переробити від 80 до 100 літрів незбираного молока.
Електропривод обертає центрифугу з частотою в 10 500 оборотів в хвилину, що забезпечує максимальне поділ фракцій.
Тарілки бувають як алюмінієві, так і пластикові. Металеві міцніші, другі виготовляються з поліпропілену, які має високу зносостійкість, але все одно мають менший термін служби.
ручні сепаратори
Історично першими з'явилися сепаратори, які працюють від м'язової сили. З невеликими змінами вони існують і сьогодні.
В дію такі сепаратори наводяться за допомогою ручки. Для збільшення оборотів в робочому механізмі є вбудований редуктор. Завдяки йому при одному повороті ручки, центрифуга робить кілька циклів. Проте, частота все одно в рази нижче, ніж у моделей з електроприводом. Через це страждає продуктивність. Вона досягає позначки не більше 50 л / год. Також погіршується розділова здатність, що впливає на жирність відвійок і кількість вершків.
Плюсом є те, що через меншу швидкості центрифуги рідше відбуваються поломки. Ручні сепаратори тихіше і компактніше.
Який сепаратор вибрати?
При виборі моделі потрібно звернути увагу на наступні характеристики:
обсяг переробляється молока;
час;
додаткові функції;
тип молока;
жирність на виході.
Для маленьких господарств з однією коровою буде досить ручного сепаратора. А ось, якщо вам потрібно переробляти молоко мало не в промислових масштабах, то вам знадобиться модель з електроприводом. Вона також істотно прискорить слівкоотделеніе. Крім того, ручні сепаратори підходять виключно для коров'ячого молока, а для козячого вони не видають достатньої кількості оборотів.
Вибираючи сепаратор для будинку, зверніть увагу на додаткові функції. Наприклад, деякі моделі також можуть збивати масло, майонез.
Відгуків: 0 / Написати відгук